Utilizata inca din antichitate in Egipt, apoi in Europa si Asia, cicoarea este recunoscuta astazi pentru calitatile sale decongestionante, digestive si tonice.
Se poate consuma si rece, cu gheata sau preparand o delicioasa Caffe Frape cu inghetata si frisca..
Se poate prepara cu lapte sau diferite deserturi (torturi, prajituri) cu adaos de mirodenii (scortisoara, cuisoare, ghimbir, cardamom, nucsoara).
Se indulceste dupa gust cu zahar brun sau miere.
Se strecoara daca este nevoie.
Se fierbe 3 minute si se lasa la decantat inca 5 minute.
Nu contine aditivi si cofeina! Nu creeaza dependenta! Se recomanda tuturor varstelor! Preparare: Se adauga o lingura de Cicoare la 200ml apa.
Contine vitamine importante - B, C, K si minerale Fe, P, Ca, Mg, K, Na, Cu.
Prin consumarea cicorii, pielea devine calda si catifelata.
Este un revitalizant general avand si propietati afrodisiace.
Are actiune diuretica fiind un tonic pentru caile urinare.
Utilizata inca din antichitate in Egipt, apoi in Europa si Asia, cicoarea este recunoscuta astazi pentru calitatile sale decongestionante, digestive si tonice