Descriere YEO:
Caju Crud, 150g | Solaris - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Caju Crud, 150g | Solaris de la Solaris, în categoria Seminţe şi Nuci.
Indiferent de nevoile tale, Caju Crud, 150g | Solaris din categoria Seminţe şi Nuci îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 20.5 Lei
Caracteristicile produsului Caju Crud, 150g | Solaris
- Brand: Solaris
- Categoria: Seminţe şi Nuci
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Caju Crud, 150g | Solaris Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Caju Crud, 150g | Solaris de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Caju Crud,
150g |
Solaris Originar din nord-estul Braziliei, „acaju” sau „nuca ce se produce singură”, cunoscută actualmente și sub denumirea de caju, reprezintă un fruct oleaginos ce este apreciat îndeosebi de către vegetarieni, vegani sau raw-vegani, nu doar ca o sursă excelentă de lipide sănătoase, vitamine și minerale, ci și ca o alternativă la proteinele de origine animală, folosite pentru a obține produsele lactate. Nucile de caju, împreună cu alte semințe și fructe oleaginoase, reprezintă ingredientul principal al rețetelor vegetale ce înlocuiesc cu succes lactatele.
Caju reprezintă fructul arborelui Anacardium Occidentale, un arbore înalt ce face parte din familia Anacardiaceae, împreună cu fisticul, sumacul și mango. Forma acestor nuci este una alungită și arcuită, ce se aseamănă cu reprezentarea unui rinichi sau a unei boabe de fasole. Miezul de caju este protejat de un înveliș dublu, o coajă tare în exterior și o pieliță protectoare în interior.O particularitate cu totul aparte pe care o prezintă caju se referă la faptul că acesta crește în prelungirea mărului de caju, o drupă ce este în realitate un fruct fals al acestui arbore. Aceste mere de caju sunt și ele comestibile, putând fi consumate crude sau preparate, însă ele sunt adeseori accesibile doar pentru populațiile țărilor producătoare.Arborii de caju se cultivă îndeosebi în Vietnam, India, Coasta de Fildeș, Nigeria, Indonezia și Tanzania. Recoltarea se realizează atunci când merele și nucile de caju se coc și cad pe pământ. Merele sunt adunate, nucile de caju se separă de mere, se lasă la deshidratat câteva zile sau sunt supuse unor tratamente termice înainte de a li se desface cojile și cel de-al doilea înveliș protector. În cele mai multe țări, acest proces se realizează manual, acesta fiind și motivul principal pentru care prețul nucilor de caju este, în general, mai ridicat.Nucile de caju sunt extrem de nutritive, bogate în macro și micronutrienți. Poate fi integrat în alimentație crud sau în anumite rețete, practică des întâlnită mai ales în bucătăria africană și cea specifică Americii de Sud. Urmărește secțiunea de rețete de mai jos pentru mai multă inspirație în bucătărie.Valori nutriționaleO cantitate de 100 g caju conține aproximativ: 44% lipde, 29% glucide și 18% proteine.
Caju este o sursă bogată de lipide sănătoase, în special mononesaturate, dar și polinesaturate, și conține îndeosebi acizi grași precum Omega 6 și Omega 9. Conținutul de carbohidrați complecși și proteine al nucilor de caju este, de asemenea, unul consistent, din punct de vedere cantitativ.În cee ce privește microelementele, caju abundă în vitamine și minerale esențiale pentru un organism sănătos. Regăsim în structura nucilor caju:vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina A, E și K.minerale precum: magneziu, fosfor, potasiu și calciu (în cantități mari), dar și sodiu, fier, zinc și cupru.De asemenea, nucile de caju au un indice glicemic scăzut și sunt bogate în antioxidanți, în special în carotenoizi și polifenoli, antioxidanți ce întăresc sistemul imunitar și previn îmbolnăvirile.Aportul caloric al caju100 g de caju conțin 553 kilocalorii. Numărul de calorii al nucilor de caju este mai mic decât cel al altor nuci și semințe. Consumul de caju nu conduce la creșterea greutății corporale, ci dimpotrivă, susține metabolismul și arderea grăsimilor. Datorită aportului considerabil de acizi grași sănătoși, nucile de caju pot fi considerate un ingredient sățios, ce conferă energie timp îndelungat și elimină poftele alimentare, cu precădere cele pentru carbohidrați.Beneficii ale cajuCaju conferă o sumedenie de beneficii organismul tău atunci când este integrat în alimentație. Te invităm să descoperim împreună o parte dintre acestea:previne afecțiunile cardiovasculare – grăsimile nesaturate din compoziția nucilor caju au rolul de a reduce nivelul colesterolului rău (L