Cajuul, un superaliment versatil si bogat in nutrienti, incepe sa prinda tot mai mult teren in alimentatia populatiei de pretutindeni.
Tara de provenienta: India.
Multe studii confirma ca un consum regulat de Caju scade riscul obezitatii, al diabetului si al bolilor inimii cat si stimuleaza digestia si absorbtia de nutrienti.
Cajuul este bogat in acizi grasi nesaturati, proteine, fibre, vitamine (C, B1, B2, B3, B6, E si K), minerale precum cupru, fier, zinc si magneziu dar si in antioxidanti sub forma de fitosteroli si compusi fenolici.
Pe de-o parte pentru faptul ca poate fi folosit in atat de multe modalitati (consumat ca atare, lapte, unt, branza, maioneza, smantana) iar pe de alta parte, multitudinea de beneficii pe care le are asupra sanatatii organismului nostru.
Cajuul, un superaliment versatil si bogat in nutrienti, incepe sa prinda tot mai mult teren in alimentatia populatiei de pretutindeni