Datorita continutului de acid oleic (omega 6), cajuul are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).
Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.
Magneziul continut de Caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie.
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), cajuul are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos