Descriere YEO:
Pe YEO găsești Calea Jaguarului/Mihai Maniutiu de la Humanitas, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Calea Jaguarului/Mihai Maniutiu din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 31.2 Lei
Caracteristicile produsului Calea Jaguarului/Mihai Maniutiu
- Brand: Humanitas
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Calea Jaguarului/Mihai Maniutiu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Calea Jaguarului/Mihai Maniutiu de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Jaguarii sunt fratii vitregi si vitregiti de soarta ai crailor mateini, si din preajma lor nu lipseste Ranji, sora mai mica a Penei Corcodusa. Ei sunt si nu sunt din lumea asta. Traiesc in Jaguar precum cirivisii in copac. Se razvratesc si scot din apatia sa pandemica un intreg cartier, altfel linistit, ca toate cartierele locuite de oameni-umbre. Disparitia lui Jim, Harcor si Guguloi rascoleste amintiri, regrete si patimi ce se invartejesc intr-o sarabanda de marturii contradictorii, dar mai ales de stranii epifanii. Asa cum saritura plonjorului din Paestum da nastere apei, saltul mortal al Jaguarilor pare a salva pentru o clipa lumea inainte ca toti cei aflati in ea sa fie prinsi in necrutatoarea hora care-i va juca de-a halaripu . " Ii stiu dupa nume si dupa porecle. Jim, Harcor si Guguloi. Mie imi ziceau Ranjita, pe scurt Ranji, ca-mi placea sa ma hlizesc si sa rad cu gura pan la urechi. Radeam din orice. Radeam si de ei, ca aveai de ce sa razi. Pe supermasina aia, un Jaguar prapadit, care mergea, da nu mergea decat stand pe loc, si-au dat toate economiile. Vai de economiile lor! A costat, daca-mi amintesc bine, doua sute de dolari. Nici la fier vechi nu mai luau pe ea atata. Insa era bolidul lor. Jaguarul lor. Adica animal de prada. Vedeti dumneavoastra, n-ar fi cumparat un Mercedes sau altceva, ca nu li se umflau muschii decat cand ziceau: Hai in Jaguar. Asta-seara avem treaba cu Jaguarul . Cu animalul de prada, adica. Rosu-aramiu, de la vopseaua scorojita si de la rugina ." MIHAI MANIUTIU , regizor de teatru si scriitor, a montat in teatre importante din Romania si strainatate, creatiile sale primind numeroase premii pentru cea mai buna regie, originalitate si cel mai bun spectacol al anului. Ca scriitor, a publicat mai multe volume de poeme, precum si volume de povestiri cu tenta onirica si fantastica: Un zeu aproape muritor (1982), Istorii pe care n-am sa le scriu (1998), Opiniile unui calator nedemn de incredere (2011), Filip si intunericul (2019), nominalizat in 2020 pentru premiul Cartea de literatura pentru copii si tineret a Uniunii Scriitorilor din Romania, Jucandu-l pe Mefisto (2021) distins cu Premiul Cartea Anului pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, 2022 (Premiul Liviu Rebreanu). La Editura Humanitas,
Mihai Maniutiu a publicat eseul Despre iluzie si masca (2007), romanul Aventurile hingherului in Balkanya (2015), culegerea de proze Fuga cu Henri (2017) si romanul A saptea viata a lui Alexandru Royce (2022) pentru care a fost nominalizat la Premiul USR (Cartea de proza). In anul 2006, creatiei sale literare si teatrale i-a fost dedicat volumul Dansand pe ruine de Dan C. Mihailescu.