Un roman eveniment, primul thriller politico-militar din literatura romana, va introduce direct in atmosfera tensionata de la finele primului deceniu al secolului XXI, atunci Cand diplomatia lasa loc loviturilor directe, Cand promisiunile unui timp al pacii prefigurat de sfarsitul Razboiului Rece se mistuie in valtoarea unei epoci a confruntarilor si conflictelor pe care le simtim inca din ziua de azi.
Scris intr-un ritm alert si captivant, thrillerul se citeste cu sufletul la gura de la prima pana la ultima pagina, garantand o lectura captivanta, fara egal..
Pentru o mai buna urmarire a desfasurarii actiunii, in carte sunt incluse si 11 schite si harti detailate, precum si considerente geopolitice tactice si strategice, menite unei cat mai bune aprofundari ale realitatilor zilei de astazi si a posibilelor dezvoltari in viitor.
Romanul urmareste in amanunt desfasurarea cumplitelor lupte terestre, navale, aeriene si aeriene, a destinelor personajelor de la conducerea politica la simpli soldati, de la piloti si marinari la infanteristi si membrii ai serviciilor secrete, toti prinsi in viltoarea inclestarilor supraomenesti ce jaloneaza teatrele de batalie ale Maramuresului si Dobrogei, Deltei si Marii Negre.
In timp ce conducerea politica pare depasita, fortele armate si serviciile secrete, incearca sa faca fata valului nimicitor.
Pe fondul degringoladei din conducerea tarii, Ucraina declanseaza un atac militar devastator pe uscat si pe mare, incerCand sa-si adjudece victoria, inaintea interventiei aliatilor din NATO.
Profitand de complicatiile americanilor in Taiwanul atacat de China, conducatorul absolut al Ucrainei declanseaza o actiune militara inspre Romania prefigurata de atacuri sub forma terorista, inclusiv masini capcana, luari de ostateci, asasinate dirijate inspre conducerile politice si militare ale Romaniei.
Din aceasta perspectiva, thrillerul Cand armele vorbesc..., incepe in forta previzionand o lovitura de stat militara in Ucraina, care il aduce la conducere pe generalul Vahromeev, unul dintre dinozaurii ramasi din epoca Razboiului Rece, care decide rezolvarea in forta a diferendelor cu Romania ( minoritatile, Canalul Bastroe, Insula Şerpilor, platoul continental).
Acest gen, abordat in premiera in literatura romana, face cariera peste hotare, multe carti si filme tratand posibilele conflicte si tensiuni viitoare, dar este pentru prima oara Cand un autor roman abordeaza o posibila fractura in relatiile Romaniei cu unul dintre vecini, fractura care poate degenera intr-un conflict deschis.
Un roman eveniment, primul thriller politico-militar din literatura romana, va introduce direct in atmosfera tensionata de la finele primului deceniu al secolului XXI, atunci Cand diplomatia lasa loc loviturilor directe, Cand promisiunile unui timp al pacii prefigurat de sfarsitul Razboiului Rece se mistuie in valtoarea unei epoci a confruntarilor si conflictelor pe care le simtim inca din ziua de azi