Produs fara gluten (garantat producator) Ingrediente: capere, apa, sare, acid acetic acidifiant.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.. ​Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Se combina de asemenea bine cu maslinele murate.
Ele se armonizeaza bine si cu majoritatea condimentelor mediteraneene: busuioc, oregano, usturoi, tarhon, rozmarin, cimbru.
Se folosesc in sosurile cu rosii sau cu vin si merg foarte bine cu pestele, pastele si carnea de pui.
Caperele sunt esentiale pentru bucatariile mediteraneene, fiind asociate, mai ales, cu bucataria italieneasca si cea cipriota.
Merg foarte bine cu rosiile si vinetele.
Caperele se folosesc mai ales in sosuri (fie reci, fie calde) si in marinate, in special cele pentru peste.
Fructele de Capere au un gust mai puternic si mai dominant, dar asemanator.
Aroma lor este picanta si un pic acrisoara (din cauza murarii), gustul este un pic astringent si pregnant.
Bobocii de Capere se folosesc in special murate.
Florile sunt foarte frumoase si delicate, cu petale albe si stamine foarte lungi, de culoare mov.
Planta are frunze rotunde, de culoare verde intens.
Este o planta cataratoare, cu tulpini subtiri a caror culoare variaza de la verde deschis pana la ruginiu.
Planta de Capere creste in salbaticie pe pantele muntoase, in special pe acelea din jurul Marii Mediterane.
Caperele sunt bobocii nedeschisi ai florilor.
Produs fara gluten (garantat producator) Ingrediente: capere, apa, sare, acid acetic acidifiant