Descriere YEO:
Pe YEO găsești Capesius, farmacistul de la Auschwitz de la Polirom, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Capesius, farmacistul de la Auschwitz | Dieter Schlesak din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Capesius, farmacistul de la Auschwitz
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 9.99 Lei
Caracteristicile produsului Capesius, farmacistul de la Auschwitz
- Brand: Polirom
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 29-05-2025 02:39:09
Comandă Capesius, farmacistul de la Auschwitz Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Capesius, farmacistul de la Auschwitz de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Romanul
Capesius,
farmacistul de la
Auschwitz (2006) – al doilea volum al trilogiei transilvane care mai cuprinde Vaterlandstage und die Kunst des Verschwindens (Zile acasa si arta disparitiei), respectiv Die letzte Heimkehr (Ultima intoarcere acasa) – a stirnit reactii intense inca din momentul lansarii sale in cadrul Tirgului de carte de la Frankfurt. Imbinind exceptionala calitate literara cu o munca asidua de cercetare, cartea este un montaj de documente, interviuri, inregistrari ale unor martori oculari, fragmente de memorii si comentarii, prin intermediul carora se contureaza figura sighisoreanului Viktor
Capesius, care a functionat, din 1943 si pina la sfirsitul razboiului, ca farmacist in lagarul de concentrare de la
Auschwitz, unde nu a ezitat sa trimita la moarte mii de oameni. Mai mult decit un roman documentar despre Holocaust, cartea este o meditatie profunda si nuantata despre culpabilitate si cainta, precum si despre raul totalitar al secolului.„Ceea ce Hannah Arendt definea ca «banalitatea Raului» devine aici o «familiaritate» transilvaneana a Raului.” (Georg Aescht)