Descriere YEO:
Carabusul de aur si alte - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Carabusul de aur si alte de la Polirom, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Carabusul de aur si alte povestiri. Top 10 | Edgar Allan Poe din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Carabusul de aur si alte
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 24.95 Lei
Caracteristicile produsului Carabusul de aur si alte
- Brand: Polirom
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Carabusul de aur si alte Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Carabusul de aur si alte de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Volumul
Carabusul de aur si
alte povestiri aduce la un loc citeva dintre capodoperele narative ale lui
Edgar Allan Poe. Fie ca eroul este framintat de o enigma a carei rezolvare va elucida misterul unei crime (Misterul lui Marie Roget), fie ca protagonistul e tinut cu sufletul la gura, pus sa rezolve mesaje incifrate si incilceli entomologice ca sa afle taina unei comori (
Carabusul de aur), povestirile scriitorului american au de fapt in comun atentia pe care o acorda cititorului. Precum in Zona crepusculara, cititorul este cel care infrunta pericole, care isi creeaza propriile iesiri din situatii imposibile si care, pina la urma, are iluzia descoperirii tainei. \'Adevaratul inteles al nuvelelor lui Poe consta nu in ceea ce isi propun sa relateze. Multe dintre ele sint in mod declarativ vise; si, ca in cazul viselor, desi par absurde, efectul lor asupra emotiilor noastre este unul cit se poate de serios. Chiar si cele care pretind ca se inscriu in logica si precizia unor
povestiri reale sint tot vise. Pogorirea in maelstrom este o metafora a ororii in fata virtejului moral de care, din cite stim din povestirile sale mai explicite, Poe avea, nu fara oarecare temei, o oarecare spaima reala ca va fi inghitit. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca, atit in fictiune, cit si in poezie, conteaza nu ceea ce spui, ci ceea ce-l faci pe cititor sa simta. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca ppina si cel mai profund adevar psihologic poate fi redat prin fantastic.&\' (Edmund Wilson)