Descriere YEO:
Pe YEO găsești Carpatia. Retete romanesti reinterpretate (transport de la Litera, în categoria Precomanda.
Indiferent de nevoile tale, Carpatia. Retete romanesti reinterpretate (transport gratuit) din categoria Precomanda îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 112.49 Lei
Caracteristicile produsului Carpatia. Retete romanesti reinterpretate (transport
- Brand: Litera
- Categoria: Precomanda
- Magazin: litera.ro
- Ultima actualizare: 15-08-2025 03:33:17
Comandă Carpatia. Retete romanesti reinterpretate (transport Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Carpatia. Retete romanesti reinterpretate (transport de la litera.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Carpatia ne invită să redescoperim bucătăria unică, îndrăzneață și delicioasă a României: un amestec surprinzător și neașteptat al influențelor sale diverse. Un adevărat creuzet cultural, caracterul său este înrădăcinat într-o sumedenie de tradiții, de la cele grecești, turcești și slave din sud și est, până la cele austriece, maghiare și saxone, din nord și vest. De la vinete coapte la grătar, bulz și fasole bătută, până la borș savuros, pilaf aromat, dovlecei umpluți, plăcinte și deserturi în stil vienez, această carte este o celebrare a unei tradiții gastronomice care nu se teme niciodată să combine gusturile! Însoțită de ilustrații de-ți lasă gura apă, cartea va purta cititorul într-o călătorie culinară în inima României, explorându-i istoria și peisajul prin tradițiile și mâncarea sa. IRINA GEORGESCU este o autoare de cărți de bucate din București stabilită în Marea Britanie, ale cărei cărți reflectă gastronomia și cultura est-europeană. Eforturile i-au fost răsplătite prin premii internaționale, Irina fiind singura româncă din lume care a primit prestigiosul premiu James Beard din Statele Unite, pentru promovarea gastronomiei românești în cartea Tava: Eastern European Baking and Desserts from Romania amp; Beyond (2022). Scrie articole tematice în publicații internaționale, inclusiv National Geographic Traveller, Forbes, The New York Times, The Washington Post, Epicurious, The Guardian, The Independent, și promovează totodată bucătăria românească la BBC și Channel 4.
Carpatia a fost aleasă „Cea mai bună carte internațională de bucate” de către Guild of Food Writers în Marea Britanie și a primit premiul Silver Feather din partea Academiei Culinare din Germania în 2021. Ultima ei carte publicată este Danube. Recipes and Stories from Eastern Europe (2025).