„…Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti.
Bucataria mediteraneana inseamna sanatate si o viata traita cum se cuvine.” Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean Tradus de Gabriel Mandrila.
Aceasta Carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata.” Dimitrios Rousounelis, O arca a gusturilor culinare din bucataria manastirilor chinoviale „In ultimele decenii, oamenii de stiinta au studiat dieta mediteraneana si au constatat ca un regim alimentar cu multi carbohidrati, sarac in proteine, bogat in uleiuri de masline si de peste, care abunda in legume proaspete si fructe, contribuie si favorizeaza o viata lunga, fiindca reduce riscul anumitor tipuri de cancer si al afectiunilor cardiace (…). (…) Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.
Cele mai multe sunt adevarate poeme din doua, trei sau patru ingrediente.
Bogatia retetelor, in pofida lipsei totale a carnii, este impresionanta. „…Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti