In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa.
Editura era condusa pe atunci de profesorul Ion Simionescu, tatal autoarei, iar Cartea de bucate aparea cu o prefata de Pastorel, avand astfel girul autoritatii absolute in materie de gastronomie din acele timpuri..
Un amanunt, in editia de fata veti gasi informatii inedite despre cea care si-a publicat Cartea de bucate sub pseudonimul Sanda Marin.
Cecilia Maria Zapan, alias Sanda MARIN, a publicat prima editie a colectiei ei de retete culinare in 1936, la Cartea Romaneasca din Bucuresti.
Cea mai cunoscuta, cea mai longeviva, insasi cartea de bucate a romanilor – intr-o formula capabila nu numai sa va hraneasca nostalgiile, ci si sa va fie utila in urmatorii 50 de ani.
Peste 1500 de retete: mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna.
Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala.
In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa