Prin monografia prezentata Dr.
Prezentarea acestor grupe de alimente este facuta cu discernamant in raport cu importanta lor diferentiata cu modul cel mai indicat in pregatirea alimentelor destinate copiilor adultilor si batranilor sanatosi si bolnavi.
In problemele de dietetica autorul care s-a nascut in mediul rural a trait si a profesat ca medic de circumscriptie si de medicina de familie cu cunostintei variate si pretinente cercetate cu ochiul critic al mediului cunoaste erse retete si leacuri babesti experimentate si cu rezultate indubitabile..
Dupa problemele de igiena iniduala si prezentarea apei si electrolitilor urmeaza grupele de alimente mentionate in tratatele de dietetica si legislatia sanitara carnea si derivatele din carne laptele si derivatele din lapte ouale grasimile alimentare animale si vegetale cerealele si derivatele din cereale legumele fructele produsele zaharoase bauturile si condimentele.
Radu Gheorghe medic primar de boli interne ne apare ca un medic autentic de mare tinuta stiintifica si profesionala caruia nimic nu ii este strain din ceea ce inseamna alimentul ca atare si alimentatia stiintifica a omului sanatos si bolnav asistenta si terapeutica adecvata cu suferinta inidului bolnav analizand critic mediului calitatea igienei intime si alimentatiei si nu in ultimul rand cercetarea stiintifica cheia de bolta a progresului medicinei.
In prima parte a lucrarii autorul ne prezinta problematica generala a alimentelor si a alimentatiei inidului sanatos si bolnav.
Prin monografia prezentata Dr