Poeta Gela Enea este cunoscuta pentru originalitatea aparte a versurilor sale.
Daca am reusit sau nu, asta vor aprecia toti cei care vor lectura acest volum, pe care l-am considerat eu Cartea de identitate critica..
Am abordat volume continand poezii, proza, atat nuvele, cat si romane, si piese de teatru, care mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a face pe mesagerul intre autor si cititor.
Cronicile prezentate in volumul Cartea de identitate critica au fost publicate in reviste ale Uniunii Scriitorilor din Romania sau aflate sub egida Uniunii, printre care se afla: Luceafarul de dimineata, Ramuri, Neuma, Poesis, Familia, Caiete Silvane, Ateneu, Nord Literar, Oltart, Spatii culturale, Autograf MJM, Portal-Maiastra, Caligraf, Algoritm literar, Hyperion, etc.
Nimeni nu substituie pe nimeni, nici macar in literatura.
Ca aceasta abordare se pliaza exact pe intentia autorilor sau nu, aceasta este o alta problema.
Fara pretentia de a fi critic literar, format intr-o anumita scoala si cu o anumita metoda de abordare a textului supus intelegerii mele, tot ceea ce am scris si propun ca posibila decriptare a textelor, este numai o abordare personala. -Horia Garbea Cuvant din partea autorului Dar ce-a vrut sa spuna scriitorul? este intrebarea care, intr-o oarecare masura, justifica aparitia acestor cronici pe care le-am publicat intre anii 2018-2022, urmare a dorintei mele de a patrunde in universul fiecarei opere, nu doar prin simplul act de lectura, ci si prin asumarea intelegerii unui mesaj.
Avantul liric nu transpare in textul ei critic, condus cu moderatie si atentie cemerita apreciate de cititori ca si de autorii la care se refera.
Acum ea neapare in ipostaza de critic de intampinare, caracterizata mai ales de rigoarea si fineteainterpretarii.
Poeta Gela Enea este cunoscuta pentru originalitatea aparte a versurilor sale