Prima carte a lui Enoh, Cartea etiopiana a lui Enoh, sau Enoh 1 este mai cunoscuta sub denumirea Cartea lui Enoh.
Unii experti cred ca a fost scris de rabinul Ismael (secolul al II-lea e.n.), familiarizat atat cu Enoh 1, cat si cu Enoh 2..
Hr.
Cartea a treia a lui Enoh, Enoh Ebraic, sau Enoh 3, este un text rabinic scris initial in ebraica datat de obicei din secolul al V-lea d.
Hr.
Hr., desi Matei cel Negru in Ghidul Oxford al oamenilor si locurilor din Biblie, afirma ca nu exista manuscris anterior secolului al XIV-lea i.
De obicei, dateaza din primul secol d.
Cea de-a doua Carte a lui Enoh a fost gasita in manuscrise slavone si era prezenta in vechea Biblie Slavona.
Alte manuscrise vechi importante sunt Abbadianus 55 (posibil in secolul al XV-lea) si Orient 485 de la British Museum (prima jumatate a secolului al XVI-lea). (partea legata de Fiul Omului).
Desi seria completa de copii ale Cartii lui Enoc sunt K 9 sau Kebran 9, sunt datate de la sfarsitul secolului al XIV-lea la inceputul secolului al XV-lea in Biblioteca de microfilme monahale etiopiene (EMML 2080) fragmentele gasite in Qumran din anii \'50 au o vechime de peste 2 000 de ani.
Hr. si o parte, in secolul I d.
Hr.
Potrivit majoritatii carturarilor, o parte din carte a fost scrisa in secolul al III-lea i.
Acest manuscris a fost tradus mai intai in engleza in anul 1820 si in germana in anul 1830.
A fost considerata sacra de catre unii dintre cei mai importanti adepti ai lui Hristos, dar a fost exclusa din Biblia Canonica si a disparut timp de secole pana cand a fost redescoperita in 1773 in Etiopia.
Desi aceasta carte este considerata apocrifa pentru dogma occidentala, ea este continuta in Biblia Etiopiana.
Prima carte a lui Enoh, Cartea etiopiana a lui Enoh, sau Enoh 1 este mai cunoscuta sub denumirea Cartea lui Enoh