Descriere YEO:
Pe YEO găsești Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore de la Bottega, în categoria VINURI > VIN ROSU.
Indiferent de nevoile tale, Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L din categoria VINURI > VIN ROSU îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 71.38 Lei
- Brand: Bottega
- Categoria: VINURI > VIN ROSU
- Magazin: bauturialcoolice.ro
- Ultima actualizare: 26-11-2024 01:32:51
Comandă Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Casa Bottega Ripasso Valpolicella Superiore de la bauturialcoolice.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Valpolicella este un pamant dedicat cultivarii vitei de vie din cele mai vechi timpuri: numele sau "val polis celle" inseamna, de fapt, "valea multelor pivnite". Vinuri cu denumirii de origine controlata „
Valpolicella Ripasso” sunt produse cu soiuri autohtone de pe teritoriu precum Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella si Molinara. Din acesti struguri se obtin vinuri rosii importante, de o mare originalitate, tipicitate si faima internationala.
Ripasso della
Valpolicella Superiore DOC, considerat „fratele mai mic” al lui Amarone, este un vin rosu unic, deoarece este produs cu o tehnica de vinificatie precisa, care are o traditie lunga si consolidata.
Casa Bottega Il Vino Degli Dei Amarone della Valpolicella DOCG este un vin rosu realizat din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella , recoltati manual in primele 15 zile din octombrie, dupa care se realizeaza zdrobirea. Procesul de fermentare-macerare are loc in rezervoare de otel, timp de 10-15 zile, la temperatura controlata, urmeaza pomparea zilnica. Dupa vinificare este supus re-fermentari timp de 7-10 zile pe pielea uscata de Amarone sau Recioto, trecand prin pomparea zilnica, devine „Valpolicella
Ripasso”. Dupa vinificare, se lasa la imbatranire in butoaie de stejar francez si, ulterior, in sticla. Culoare: roșu intens rubiniu cu nuante violete. Miros: note placute de prune, visine coapte si condimente dulci, cu indicii de vanilie si stafide. Gust: uscat, plin, neted, cu o structura excelenta, mirodenii si cu note usoare de lemn dulce. Temperatura de servire: 14-16 ° C. Asocieri gastronomice: paste cu sosuri, carne rosie (prajita, la gratar si vanat) si branzeturi maturate.