Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume.
Asocieri gastronomice: ideal cu risotto, supe, carne rosie la gratar si branzeturi maturate..
Temperatura de servire: 18°/20°C.
Pe palat bine echilibrat, armonios si elegant,textura buna, aroma neteda, cu tanini bine integrati, aciditate vibranta cu un finisaj placut.
Aroma placuta de fructe cu note clare de cirese si prune coapte.
Culoare rosie- intensa.
Dupa fermentatia malolactica,maturare are loc in butoaie de otel si cel putin 3 lunii in sticla inainte de vanzare.
Macerarea pe piele este de 12 zile pentru a lasa strugurii sa-si exprime intregul potential.
Strugurii Corvina, Corvinone si Rondinella sunt recoltati la jumatatea lunii octombrie.
Astfel vinurile Cesari incep povestea de succes in intraga lume.
Pivnita din Cavaion Veronese a fost conceputa si construita tinand cont de atentiile de care vinurile au nevoie, de aceea au dedicat un spatiu deosebit „riposo” vinurilor, considerand aceasta faza fundamentala pentru cresterea si personalizarea lor.
Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost printre primele care au ajuns pe cele cinci continente datorita pasiunii si initiativei familiei Cesar.
Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume