Dupa succesul obtinut cu romanele Viata lui Kostas Venetis sau Moartea lui Siegfried , Octavian Soviany, considerat unul dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani, revine cu un proiect in care misterul si povestirile stranii trimit cititorul intr-un taram al supranaturalului si al unor intamplari aproape mistice, intr-un stil demn de cel al scriitorilor clasici ai literaturii universale. - Octavian Soviany.
Am scris Casa din Strada Sirenelor din placerea de a povesti, poate si din pasiunea pentru Dumas.
Casa din Strada Sirenelor este poate romanul cel mai iubit de public al lui Octavian Soviany, reusind sa cucereasca cititorii de orice varsta si atingand intr-un singur volum atatea si atatea genuri: aventura, policier, thriller, soft horror, cu intorsaturi de situatie savuroase si personaje creionate spectaculos, toate imbinate in stilul unuia dintre cei mai buni povestitori ai literaturii romane contemporane.
Urmeaza o noapte intesata de istorisiri care iti dau fiori, pline de esoterism sau spiritism, la limita dintre mister si horror, vieti anterioare, prezente spectrale, sindromul Lazar si alte intamplari iesite din comun, in care ceva cu toul neasteptat se petrece cu unul dintre personaje, punand sub semnul intrebarii intregul scop al serii, aparent obisnuite.
Firi contrastante, indivizi cu preocupari total diferite, acestia incep sa-si depene amintiri inexplicabile din trecutul lor, pornind de la articolul din presa al unuia dintre invitati, care aborda decizia Bisericii Ortodoxe de a refuza inmormantarea crestineasca pentru cei ce aleg sa fie incinerati.
Intr-o seara de Sfantul Andrei, profesorul Faustin invita la o masa imbelsugata in Casa sa veche de pe Strada Sirenelor doisprezece cunoscuti.
Dupa succesul obtinut cu romanele Viata lui Kostas Venetis sau Moartea lui Siegfried , Octavian Soviany, considerat unul dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani, revine cu un proiect in care misterul si povestirile stranii trimit cititorul intr-un taram al supranaturalului si al unor intamplari aproape mistice, intr-un stil demn de cel al scriitorilor clasici ai literaturii universale