Autobiografia lui Alison Bechdel, structurata sub forma unui roman grafic, pune accentul pe relatia tensionata cu tatal ei, un fost profesor de literatura engleza si apoi proprietar al unei firme de pompe funebre, poreclita de catre familie „Casa vesela“. reconfortant de generoasa si deschisa.“ – Entertainment Weekly. in acelasi timp hiper-retinuta si excesiv de intima.“ – New York Magazine „O autobiografie splendida... „O capodopera despre doi oameni care locuiesc in aceeasi case, dar in lumi diferite, si despre lucrurile misterioase pe care si le datoreaza unul altuia.“ – Time „Unul dintre cele mai bune volume de memorii din ultimul deceniu...
Curand, secretele familiei incep sa iasa la iveala si Alison descopera lucruri neasteptate despre tatal ei. Amuzanta, dar in acelasi timp emotionanta, plina de aluzii si de ironie, Casa vesela este una dintre cartile-cult ale literaturii LGBT.
Odata cu plecarea de aCasa la facultate, Alison descopera o noua lume, devine interesata de miscarea feminista si indrazneste sa faca public ceea ce e banuia inca din copilarie: este lesbiana.
Sever si distant, tatal este o prezenta destul de rece in viata lui fetei, singura apropiere dintre ei fiind posibila doar prin pasiunea pentru literatura.
Autobiografia lui Alison Bechdel, structurata sub forma unui roman grafic, pune accentul pe relatia tensionata cu tatal ei, un fost profesor de literatura engleza si apoi proprietar al unei firme de pompe funebre, poreclita de catre familie „Casa vesela“