Castelul Pelisor. Resedinta princiara si regala (1903-1948) - Macrina Oproiu

Castelul Pelisor. Resedinta princiara si regala (1903-1948) - Macrina Oproiu

Detalii Castelul Pelisor. Resedinta princiara si

libris.ro
Vânzător
libris.ro
Pret
131.9 Lei
Categorie (vânzător)
Stiinte Umaniste
Marca
Macrina Oproiu

Produs actualizat în urmă cu 1 zi
Descriere YEO:

Castelul Pelisor. Resedinta princiara si - Disponibil la libris.ro

Pe YEO găsești Castelul Pelisor. Resedinta princiara si de la Macrina Oproiu, în categoria Stiinte Umaniste.

Indiferent de nevoile tale, Castelul Pelisor. Resedinta princiara si regala (1903-1948) - Macrina Oproiu din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 131.9 Lei

Caracteristicile produsului Castelul Pelisor. Resedinta princiara si

  • Brand: Macrina Oproiu
  • Categoria: Stiinte Umaniste
  • Magazin: libris.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Castelul Pelisor. Resedinta princiara si Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Castelul Pelisor. Resedinta princiara si de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Maniera pluridisciplinara de abordare, diversitatea metodologiei si varietatea surselor documentare si bibliografice utilizate de autoare, stilul clar, concis, care confera cursivitate naratiunii, ne conving ca aceasta carte se constituie intr-o contributie esentiala la cunoasterea anumitor aspecte, de multe ori intime, legate de Familia Regala Ferdinand-Maria si de una dintre cele mai indragite resedinte, Castelul Pelisor. Dedicat Castelului Pelisor, resedinta de vara a cuplului Ferdinand-Maria, volumul de fata trateaza perioada cuprinsa intre anii 1903 - anul inaugurarii Castelului Pelisor - si 1948, momentul actiunii de inventariere a resedintelor regale de la Sinaia, devenite proprietate de stat a Republicii Populare. Lucrarea este pe deplin justificata in conditiile in care lipsesc contributiile consistente dedicate Castelului Pelisor. Fara a minimaliza, ci, dimpotriva, valorizand noile abordari istoriografice, cu siguranta meritorii, din ultimele decenii, consacrate resedintelor regale din Romania (Peles, Cotroceni, Bran, Balcic), autoarea reuseste sa ofere o imagine spectaculoasa, cu personaje din randul si din anturajul Familiei Regale si cu anumite evenimente avand drept decor Castelul Pelisor. Castelul Pelisor isi castiga treptat rolul de reprezentare a Familiei princiare si apoi regale, fiind martorul unor evenimente semnificative, precum: inaugurarea sa oficiala din mai 1903, nasterea Principelui Nicolae (august 1903), vizita din anul 1909 a arhiducelui austro-ungar Franz Ferdinand si a sotiei sale morganatice, intrevederile cu diplomatii austriac si cel german in anii dificili de neutralitate a Romaniei (1914-1916), vizita premierului bulgar Stamboliiski (ianuarie 1921), legata de o dezirabila casatorie a Regelui Boris al III-lea al Bulgariei cu Principesa Maria (Mignon), logodna Principesei Elisabeta cu Printul George al Greciei (octombrie 1920), Consiliile de Coroana din decembrie 1925 si ianuarie 1926, referitoare la renuntarea lui Carol la drepturile de principe mostenitor, moartea Regelui Ferdinand (iulie 1927), cununia civila a Principesei Ileana cu arhiducele Anton de Habsburg (iulie 1931), moartea Reginei Maria (iulie 1938).

Castelul Pelisor. Resedinta princiara si regala (1903-1948) - Macrina Oproiu - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Macrina Oproiu