Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua

Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua

Detalii Cazan Premium pentru Cognac, Alambic

fabricadetuica.ro
Vânzător
fabricadetuica.ro
Pret
3599.99 Lei 3999.99 Lei
Categorie (vânzător)
Cazane Pentru Tuica
Marca
AlAmbick

Produs actualizat în urmă cu 4 zile
Descriere YEO:

Cazan Premium pentru Cognac, Alambic - Disponibil la fabricadetuica.ro

Pe YEO găsești Cazan Premium pentru Cognac, Alambic de la AlAmbick, în categoria Cazane Pentru Tuica.

Indiferent de nevoile tale, Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua din categoria Cazane Pentru Tuica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 3599.99 Lei

Caracteristicile produsului Cazan Premium pentru Cognac, Alambic

  • Brand: AlAmbick
  • Categoria: Cazane Pentru Tuica
  • Magazin: fabricadetuica.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cazan Premium pentru Cognac, Alambic de la fabricadetuica.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
INSTRUCTIUNI RAPIDE: Umpleti Vasul Racitor cu Apa Rece; Umpleti Vasul Preincalzitor (Dom) cu Vin; Mentineti inchis robinetul de pe teava de reumplere spre Al-Ambic; Umpleti Vasul Principal (Al-Ambic) cu Vin; Incepeti sa incalziti Vasul Principal; Vaporii vor incepe sa se ridice si sa parcurga traseul spre condensare; Recoltati Distilatul la iesirea din Vasul de Racire; Transferati Vinul din Vasul Preincalzitor catre Vasul Principal. Preincalzitorul poate fi umplut de mai multe ori pentru a realiza o distilare continua. Alambicul de tip Charental se foloseste în mod obișnuit pentru a obtine un coniac fin din vin si este considerat de unii ca fiind cel mai frumos și grațios dintre toate alambicurile, cu cuprul său strălucitor bătut, care amintește de locurile exotice și îndepărtate. Spre deosebire de majoritatea celorlalte alambicuri, modelele Charental isi au originea în regiunea Cognac din Franța inca de la începutul secolului al XVI-lea, când vinurile albe mai acide din soiul Charente din această regiune au fost distilate pentru prima dată în coniac. Ansamblul este alcătuit din mai multe recipiente în formă caracteristică cu cupole din cupru în formă de ceapă. Vinul este plasat atat in alambic-ul principal cat și în vasul(domul) secundar (numit preincalzitor). Pe măsură ce vinul din primul vas ajunge la punctul de fierbere, vaporii alcoolici se adună în interiorul cupolei și traverseaza conducta gâtului de lebădă care se extinde prin cupola în formă de ceapă (domul) sau preîncălzitorul de vin, către recipientul de condensare(vasul de racire). Vinul din al doilea recipient (dom) este preîncălzit de țeava din cupru(teava de legatura) in forma de gat de lebădă pe traseul către condensator. Când distilarea vinului în cazan este completă, vinul din preîncălzitor (al dolilea recipient) este transferat deja cald spre cazan printr-un tub de legătură cu robinet între cele două, iar acesta este, de asemenea, distilat în ceea ce poate fi considerat un proces semi continuu. Acest procedeu scade considerabil timpul de lucru atunci cand avem nevoie sa distilam o cantitate mai mare de vin. Distilatul rezultat se poate apoi pune din nou la cazan pentru o distilare finală. Distilatul final sau coniacul, este recomandat ca apoi sa fie depozitat în butoaie de stejar pentru a prelua în mod natural culoarea, aroma și, de asemenea, pentru a reduce usor nivelul de alcool, făcându-l mai fin si mai rafinat. Set Premium fabricat integral din Cupru continand: * Al-ambic principal cu țeavă de scurgere sudata și dop din bronz; Termometru Inclus. * Elemente conice de imbinare si blocare / deblocare din bronz între capac, țeavă gât de lebădă și recipientul de condensare pentru a evita evacuarea vaporilor; * Preîncălzitor în formă de ceapă ( dom ) cu indicator de nivel de vin (tub acrilic), robinet din alamă și conector; * Recipient de condensare ( vas de racire ) cu serpentina (bobină de condensare mai lungă decât la al-ambicurile clasice ), intrare pentru apa rece, ieșire pentru apa calda și un capac de tip pâlnie inversat (cu scop decorativ); * Modelele de 2 LitrI si 10 Litri, includ Suportul din Lemn. Procesul de distilare cu Ansamblul Charental: Distilarea cu Charental trebuie efectuată în conformitate cu metoda tradițională cunoscută sub numele de „à repasse” ( distilare semicontinua ) într-un alambic de cupru, care se face în două sau mai multe reprize succesive. Ansamblul este format din trei părți esențiale: a) Vasul Principal: Un cazan cu formă caracteristică de Al-ambic, sub care se poate face un foc deschis cu lemne, arzator pe gaz sau plita electrica – completat de capacul in forma maura sau de ceapa, prelungit de un gât de lebădă care se transformă într-o serpentină și care traversează un Preincalzitor pana spre Vasul de Racire ( Condensator ). b) Incălzitorul de vin: element folosit în mod tradițional pentru preîncălzirea vinului care sta in așteptarea transferarii si distilării in primul Al-Ambic, ceea ce economiseș

Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua - 0 | YEO Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua - 1 | YEO Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua - 2 | YEO Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua - 3 | YEO Cazan Premium pentru Cognac, Alambic Charental 20 Litri, Distilare Continua - 4 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca AlAmbick