Cazan Tuica 100 L Inox+Cupru, Fund Dublu, Baine-Marie - Golire prin Basculare, fara amestecator > Ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica ! > Sistemul de incalzire cu apa, impreuna cu capacul si tevile fabricate din cupru, ajuta la fixarea aromelor in distilatul final.
Gustul alcoolului distilat depinde de curatenia.
Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant, insecticide sau pesticide.
Pentru a distila cantitatea maxima din borhot va recomandam sa folositi numai fructe de calitate.
Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare.
Deasemenea, in spatiul de ardere se poate monta un arzator pentru gazul de la butelie.
Combustibilul solid poate sa fie: lemn sau brichete.
Partea superioara la care este atasat ceaunul,poate fi rasturnat ceea ce face posibil golirea pastei din ceaun.
Spatiul de ardere este in principal conceput pentru folosirea cazanului cu combustibil solid si este alcatuit din doua parti.
Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurata in temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii.
Partile cazanului care intra in contact cu distilatul cum ar fi capacul (unde se mixeaza vaporii de alcool inainte de trecere prin teava de legatura), teava de evaporare si teava de racire(serpentina) sunt facute din cupru alimentar.
Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de Tuica obtinuta.
Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica.
In cazul in care apa de racire se incalzeste prea tare, aburii nu mai condenseaza in intregime si restul se elibereaza in aer liber.
Pentru respectarea acestor valori este posibila eliberarea apei calde ( prin teava montata in partea superioara – preaplinul) si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii.
Pentru condensarea perfecta a vaporilor de alcool, apa din vasul de racire nu trebuie sa fie peste 25 grade C in partea inferioara, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa ramana sub 60 de grade C.
Teava trebuie scufundata total in apa.
Dispozitivul de racire este un vas umplut cu apa(180 l) in care se afla teava spiralata fabricata din cupru cu 3 filete, conectata corespunzator la cazanul de tuica.
Exteriorul cazanului este fabricat din Inox ca si vasul sistemului de racire.
Atat ceaunul exterior cat si cel interior sunt fabricate din Inox alimentar A304, de cea mai buna calitate (premium) fara continut de nichel, crom sau cadmiu. de 0,3 bar) pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa.
Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa ( presiune max.
Cazanul cu Fund si perete dublu ( sau bain-marie ) de fapt este compus din doua ceaune - unul exterior si unul interior.
Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu.
Se umple o treime.
Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii.
Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator.
Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative.
In prezent, lucrurile stau altfel.
In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea.
Important era să te arda pana in stomac.
Se dadea pe gat, cu cinzeaca. alcool in sus.
I n trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. > Datorita incalzirii prin procedeul bain-marie , compozitia de fiert nu se prinde de cazan, iar acesta nu necesita amestecator ! > Sistem Golire Basculant; > Fabricat in Slovenia. 3,8m > Etansare cu apa intre Capac si Corpul Cazanului; > Termometru inclus, montaj pe capac.
Volum vas de racire : 180 L Dimensiuni : 130x80 cm Presiunea apei din camera dubla : 0.3 bar Focar inox: 1.5 mm Bazin de racire Inox : 0.8 mm > Corp Cazan 100 L: Fabricat din Inox Alimentar Premium, A304; > Focar/Racitor: Otel-Inox Feritic; > Capac, Teava Legatura, Serpentina: Fabricate din Cupru Alimentar Pur, 99.97 %: 1,2 mm; > Lungime Serpentina: cca. 80 L netto.
Volum Cazan Inox: 100 L Capacitate utilizabila : max.
Cazan Tuica 100 L Inox+Cupru, Fund Dublu, Baine-Marie - Golire prin Basculare, fara amestecator > Ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica ! > Sistemul de incalzire cu apa, impreuna cu capacul si tevile fabricate din cupru, ajuta la fixarea aromelor in distilatul final