Daniel Goleman se numara printre cei mai influenti zece autori care au scris despre lumea afacerilor iar articolul Ce inseamna sa fii un lider bun scris in 1998 care da si titlul acestei carti si pe care il gasiti integral in primul capitol se afla in top 10 al celor mai citite si mai apreciate texte publicate de Harvard Business Review.
Harvard Business Review.
Studiile realizate de Daniel Goleman in care au fost incluse in jur de doua sute de companii mari indica faptul ca inteligenta emotionala poate fi insusirea cheie care ii distinge pe liderii cu performante superioare de liderii mediocri.
Asemenea abilitati sunt necesare dar insuficiente pentru un lider.
Cand i se cere cuiva sa defineasca liderul ideal sunt mentionate calitati precum inteligenta rezistenta hotararea viziunea atribute asociate in mod traditional cu leadershipul.
Pe langa descrierea strategiilor necesare in formarea si imbunatatirea competentelor ce tin de inteligenta emotionala Daniel Goleman explica si bazele neurologice ale acestora dand cateva indicii despre felul in care fundamentele biologice pot sustine un leadership eficient.
Autorul prezinta cateva ingrediente cheie ale succesului unui lider si le da o veste buna tuturor celor care vor sa faca un pas inainte in cariera oricine poate deveni un lider bun daca isi dezvolta abilitatile specifice inteligentei emotionale si sociale.
Bazandu-se pe cercetarile sale si pe alte studii recente cartea demonstreaza ca inteligenta emotionala este o conditie esentiala a succesului in leadership.
Daniel Goleman se numara printre cei mai influenti zece autori care au scris despre lumea afacerilor iar articolul Ce inseamna sa fii un lider bun scris in 1998 care da si titlul acestei carti si pe care il gasiti integral in primul capitol se afla in top 10 al celor mai citite si mai apreciate texte publicate de Harvard Business Review