Anasonul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta aromatica, erbacee, anuala, heliofila, care prefera clima calda.
Infuzia se prepara in fiecare zi, nu se pastreaza de pe o zi pe alta..
Fructele vechi (peste 3 ani) sau depozitate in conditii improprii (umezeala) nu se folosesc deoarece devin toxice.
Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
IngredienteANASON (Pimpinella anisum) - fructeContribuie la- reducerea balonarii si a spasmelor care apar la nivelul intestinului (la copii si adulti)- imbunatatirea digestiei si cresterea poftei de mancare- normalizarea secretiilor digestive: gastrice, pancreatice, intestinale si biliare- cresterea secretiei de lapte la lauze- mentinerea sanatatii arborelui bronsicContraindicatiiIntoleranta la anason.
PrecautiiSe utilizeaza cu prudenta la pacientii cu teren alergic.
Pulberea se tine sub limba timp de 10 - 15 minute, dupa care se inghite cu apa.
Infuzia - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se ia, o lingurita rasa de patru ori pe zi, pe stomacul gol.
Se mai numeste ANASON romanesc, anis, anos, badean, chimion de gradina, hanos, molotru, onis, secarea.
Mod de administrarePulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Fructele sunt mici si verzi, putand fi culese de la sfarsitul lunii august pana la sfarsitul lunii septembrie.
Planta are frunze putine si rare, florile mici si de culoare alba fiind dispuse sub forma de umbrela.
Cultivat din timpuri indepartate in Asia Mica, a fost raspandit ulterior atat in Europa cat si pe alte continente.
Anasonul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta aromatica, erbacee, anuala, heliofila, care prefera clima calda