Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. inainte de mese..
Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. inainte de mese.
Infuzie: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min.
Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min.
Macerat la rece: se prepara dintr-o lingura de planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 min., dupa care se inghite cu apa.
Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Se mai numeste armurar, buruiana-armurarii, crapusnic, scai pestrit sau ciulinul laptelui.
Compozitie:Armurariu (Silybum marianum)fructe.
Administrare:Pulbere: planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Fructele, de forma cilindrica si culoare brun-cenusiu se recolteaza in luna septembrie.
Florile rosii, tubuloase sunt de asemenea terminate in ghimpi.
Planta are frunzele ovale cu nervuri prelungite marginal in cate un ghimpe lung.
Primele utilizari in scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride, care folosea Armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe.
Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara