Ceai de Fenicul, 50g Descriere: Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se aseamănă cu mărarul. înainte de mese..
Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. - infuzie - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. înainte de mese.
Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min.
Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.- macerat la rece - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.
Se ia câte o linguriţă rasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Administrare: INTERN: - pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică.
SUPRADOZARE: În doze mari fructele de Fenicul sunt toxice la nivelul sistemului nervos central, producând crize epileptiforme, halucinaţii, somnolenţă. REACŢII ADVERSE: pot apărea alergii cutanate. Contraindicatii: Sarcină, alergie la fenicul.
Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic. Precautii: A se evita expunerea la soare sau la radiaţii UV pe perioada tratamentului, datorită fenomenului de fotosensibilizare. Contribuie la: funcţionarea normală a sistemului digestiv prin: reducerea spasmelor şi balonării care apar la nivel intestinal (la copii şi adulţi) îmbunătăţirea digestiei normalizarea secreţiei de lapte la lăuze. În India se foloseşte ca odorizant al respiraţiei şi pentru stimularea digestiei. Se mai numeşte anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, mărariu de casă, etc. În Grecia Antică era considerat un simbol al succesului.
Cultivat încă din antichitate în zona Mării Mediterane, în zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mică şi America.
Ceai de Fenicul, 50g Descriere: Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se aseamănă cu mărarul