Ceaiul de ghimbir are nenumarate beneficii, insa pentru a te bucura de toate, trebuie sa te asiguri ca il prepari in mod corect si ca obtii un Ceai concentrat.
Recomandari: A se pastra la loc uscat si racoros..
Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, apoi se inghite cu apa.
Sublingual: Se ia o lingurita rasa de 4 ori /zi, pe stomacul gol.
Se consuma 3 cani/zi inainte de mese.
Macerat la rece: Se prepara dintr-o lingurita de planta macinata adaugata la 200ml apa rece (200ml) si se lasa 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se consuma 3 cani/zi inainte de mese.
Gramaj: 50g Mod de preparare: Infuzie: se prepara dintr-o lingura de planta adaugata la 250g de apa clocotita si se lasa la infuzat 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
In plus, ghimbirul are un puternic efect antispatic si protejeaza mucoasa gastrica.
Reduce balonarea si flatulenta, calmeaza simptomele indigestiei si diareei si regleaza tranzitul intestinal.
Ceaiul de ghimbir decongestioneaza nasul si sinusurile, calmeaza durerea in gat, scade febra si este un foarte bun tonic, imbunatatind starea generala a organismului.
Lupta cu bacteriile si virusurile, este expectorant si antifebril.
Acest lucru se datoreaza continutului foarte mare de antioxidanti, dar si aromei sale puternice.
Ceaiul de ghimbir este in top 10 cele mai recomandate remedii pentru raceala si gripa.
Benefic pentru digestie, pentru estomparea greturilor, pentru scaderea in greutate si nu numai, ceaiul de ghimbir ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica daca pui pret pe sanatatea si starea ta de bine.
Ceaiul de ghimbir are nenumarate beneficii, insa pentru a te bucura de toate, trebuie sa te asiguri ca il prepari in mod corect si ca obtii un Ceai concentrat