Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, 30 g, Stef Mar Ceaiul de Șovârv, similar celor de Cimbrișor, Cimbru, Anason, Fenicul, Mentă sau Chimen, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu: Ulei esențial de Oregano! Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, 30 g, Stef Mar Alege acum Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, 30 g, Stef Mar si bucura-te de beneficii!.
Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a sânilor umflați și dureroși.
Pentru efectul carminativ și creșterea poftei de mâncare, se recomandă consumul înaintea meselor principale.
Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau câte 2-3 căni de Ceai pe zi.
Din agricultura ecologica Mod de utilizare Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, Stef Mar: Sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte.
Ingrediente Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, Stef Mar: Părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare).
Extern Ceaiul de Sovârv se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, a hemoroizilor, pentru îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene și astringente.
Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Șovârv se numără acțiunea: antispastică, antitusivă, antiinflamatoare, antioxidantă, antiastmatică, expectorantă, secretolitică, sedativă asupra sistemului nervos central, digestivă, carminativă, de reglare a poftei de mâncare, analgezică, antipiretică, tonic-amară, antihemoroidală și diuretică. ochraceus ș.a.), normalizarea menstruației, susținerea colecistului, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. flavus, and A. niger, A. parasiticus, A. epidermidis
A. aureus, S. typhimurium, S. monocytogenes, Pseudomonas sp., Salmonella enterica, S. coli, L. cereus, E. În plus, compușii activi (de ex.: flavone, ulei volatil – timol, carvacrol, cimol, α-tuionă, α-terpinen, limonen, dipenten, selinen, pinen, cariofilen, ocimen, δ-terpineol, β-bisabolen, linalool, spatulenol; taninuri, principii amare, acizi organici – ursolic, rozmarinic; vitamine – B3, B1 și săruri minerale – Cu, Fe, Ca, Mg, ș.a.) din părțile aeriene de Șovârv contribuie și la: ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, reglarea poftei de mâncare, relaxarea musculaturii netede, calmarea sistemului nervos central, protejarea împotriva virusurilor, bacteriilor și a fungilor (de ex: B.
Ceaiul de Șovârv, similar celor de Cimbrișor, Cimbru, Anason, Fenicul, Mentă sau Chimen, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.
Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune antiseptică în infuzia de Șovârv, aceasta este foarte indicată și în distrugerea microorganismelor patogene de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.
Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect carminativ, digestiv, secretolitic, antispastic, antitusiv și antiseptic, precum Șovârvul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a calma și elibera căile respiratorii.
Produsul Ceai de Șovârv este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la optimizarea digestiei și combaterea balonării, de asemenea, acesta este deosebit de apreciat și pentru rolul protector asupra tractului respirator datorită acțiunii antiseptice, expectorante și antitusive.
Ceai de sovarf eco-bio, Hypericum, 30 g, Stef Mar Ceaiul de Șovârv, similar celor de Cimbrișor, Cimbru, Anason, Fenicul, Mentă sau Chimen, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior