Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, care se aseamana cu mararul.
Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
IngredienteFENICUL (Foeniculum vulgare) - fructe.
Contribuie la- reducerea balonarii si a spasmelor, care apar la nivel intestinal (la copii si adulti);- mentinerea in limite normale a florei bacteriene din intestin;- imbunatatirea digestiei;- mentinerea sanatatiii tractului gastrointestinal;- normalizarea secretiei de lapte la lauze;- decongestionarea cailor respiratorii.
ContraindicatiiSarcina, alergie la fenicul.
PrecautiiSe administreaza cu prudenta la persoanele cu teren alergic..
Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese;- infuzie - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa;- macerat la rece - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Se mai numeste anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, marariu de casa etc.
Mod de administrare- pulbere - planta se macina fin cu o rasnita electrica.
In India se foloseste ca odorizant al respiratiei si pentru stimularea digestiei.
In Grecia Antica era considerat un simbol al succesului.
Cultivat inca din antichitate in zona Marii Mediterane, in zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mica si America.
Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, care se aseamana cu mararul