Ingrediente: Fenicul (Feniculum vulgare) - fructe.
Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese..
Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese; - infuzia - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10 -15 minute, dupa care se inghite cu apa; - maceratul la rece - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Mod de preparare si administrare: - pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Contrandicatii: sarcina intoleranta la fenicul.
Contribuie la: reducerea balonarii si a spasmelor, care apar la nivel intestinal (la copii si adulti) mentinerea in limite normale a florei bacteriene din intestin imbunatatirea digestiei mentinerea sanatatiii tractului gastrointestinal normalizarea secretiei de lapte la lauze decongestionarea cailor respiratorii.
Ingrediente: Fenicul (Feniculum vulgare) - fructe