Ceai Fenicul 50grSustine apetitul, digestia si tranzitul.
Sustine secretia lactata.
Contribuie la calmarea iritatiilor gatului.
Feniculul este o planta apreciata inca din Antichitate atat pentru gustul sau placut, cat si in medicina.
Daca aveti in continuare nevoie de acest ceai, puteti relua administrarea dupa o pauza de o luna.
Preparare:Peste o lingurita de planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Atentionari:Nu se recomanda femeilor insarcinate.
Mamele care alapteaza pot consuma acest ceai.
Contraindicatii:Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii..
Apiaceae contin ulei volatil reprezentat in principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substante minerale, ceruri, stigmasterina.
MOD ADMINISTRARESe beau 2 – 3 cani cu Ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioada mai lunga de 3 luni.
Felter, King’s American Dispensatory, 1898.
BENEFICII: -sustine o digestie sanatoasa;-ajuta la eliminarea gazelor intestinale-contribuie la optimizarea contractiilor musculaturii netede la nivelul tractului digestiv;-sustine secretia sucurilor gastrointestinale;-contribuie la reducerea disconfortului respirator, a iritatiilor gatului, sustine eliminarea secretiilor bronsice;-sustine alaptarea la mamele care alapteaza;-contribuie la reducerea disconfortului creat de instalarea menopauzei.
Ingrediente:FeniculFructele plantei Foeniculum vulgare L., fam.
W.
Poate fi folosit in amenoree si hiposecretie lactata.&rdquo
H.
Este utilizat in colici insotite de flatulenta […].
Cunoscut si folosit de catre egipteni, greci, romani, arabi si chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost mentionat frecvent si in cartile medicinale din Evul Mediu.
Feniculul este „carminativ, stimulent, galactogog, diuretic si diaforetic.
Ceai Fenicul 50grSustine apetitul, digestia si tranzitul.
Sustine secretia lactata.
Contribuie la calmarea iritatiilor gatului.
Feniculul este o planta apreciata inca din Antichitate atat pentru gustul sau placut, cat si in medicina