Ceaiul de PAPADIE este recomandat pentru sustinerea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice si intestinale) si pentru producerea si eliminarea bilei.
Papadia face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu o tulpina cilindrica, goala in interior, fara noduri, terminata cu o inflorescenta.
Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
IngredientePAPADIE (Taraxacum officinale) - frunze.
Contribuie la- sustinerea producerii si eliminarii bilei;- sustinerea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice si intestinale);- cresterea poftei de mancare;- eliminarea lichidelor retinute in exces in corp;- normalizarea tranzitului intestinal incetinit;- detoxifierea organismului;- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
ContraindicatiiAlergie la papadie.
PrecautiiReactii adverse: hiperaciditate gastrica..
Se administreaza 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese.- infuzie - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10 -15 minute, dupa care se inghite cu apa.- macerat la rece - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Se mai numeste crestatea, floarea-broastei, flori galbene, laptuca, lilicea etc.
Mod de administrare- pulbere - planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Astfel, medicina traditionala araba o utilizeaza pentru tratarea afectiunilor ficatului si splinei, iar in medicina traditionala chineza este asociata cu alte plante pentru tratamentul hepatitei.
Originara din Europa si Asia, papadia este o planta cunoscuta si folosita de mii de ani pentru tratarea diferitelor boli.
Frunzele sunt lanceolate, cu marginea inegal scobita, iar florile mari si galbene se inchid seara si se deschid dimineata.
Ceaiul de PAPADIE este recomandat pentru sustinerea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice si intestinale) si pentru producerea si eliminarea bilei.
Papadia face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu o tulpina cilindrica, goala in interior, fara noduri, terminata cu o inflorescenta