Ceai pentru Colesterol, Vrac, 50 g Sprijină metabolismul lipidelor şi colesterolului.
Prezentare: 50 g Producator: Fares. În acelaşi timp, este important să stimulaţi eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor şi de aceea este bine să consumaţi zilnic cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai).
La scăderea colesterolului vă va ajuta consumul alimentelor bogate în fibre: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Puteţi consuma în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Pe durata curei este preferabil să reduceţi cât mai mult posibil consumul de grăsimi saturate şi grăsimi „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), dulciuri şi produse de patiserie.
Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol-M102/M103 sau ceaiul Colesterol (reţetă monahală)-M104. Asocieri recomandate: pentru normalizarea valorilor colesterolului vă recomandăm o cură de 3 luni cu capsule Colesterol-M105, urmată de 3 luni cu capsule Anghinare cu frunze de măslin-D87.
Mod de preparare: Peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Sarcină şi alăptare: Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Nu se indică administrarea la copii sub 12 ani. Contraindicaţii: La dozele recomandate nu se cunosc contraindicații.
Durata unei cure obişnuite este de 2-3 luni sau conform recomandării medicului.
Mod de administrare Ceai Colesterol: Copii peste 12 ani şi adulţi: se beau 3-4 căni cu Ceai pe zi.
Ventrilica şi rozmarinul reduc nivelul colesterolului şi lipidelor din sânge, având totodată şi importante proprietăţi antioxidante.
Păpădia şi anghinarea scad biosinteza de Colesterol şi alături de cicoare stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari şi protejează ficatul.
Studiile recente au arătat faptul că ceaiul verde reduce considerabil “Colesterol rău” (LDL), datorită taninurilor catehice din compoziţia sa.
Acţiunea hipocolesterolemiantă a acestui Ceai se datorează efectelor combinate ale plantelor din compoziţia sa. Beneficii: regleaza nivelul colesterolului din sange lupta cu arteroscleroza Ingrediente: frunze de Ceai verde (Theae folium), ventrilică (Veronicae herba), păpădie (Taraxaci herba), cicoare (Cichorii herba), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), frunze de anghinare (Cynarae folium), ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum).
Ajută la menţinerea nivelului normal al colesterolului.
Ceai pentru Colesterol, Vrac, 50 g Sprijină metabolismul lipidelor şi colesterolului