Reteta culeasa de la Manastirea Muncelu.
Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani..
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.
Se lasa 10 minute acoperit.
Administrare: Peste o lingurita de amestec plante se toarna 200 ml apa clocotita.
Indicatii: hepatite dischinezie biliara steatoza hepatica intoxicatii ale ficatului datorate ingestiei de substante chimice hepatotoxice si alcool.
Contraindicatii: Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor mici.
Compozitie: fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) salvie (Salviae herba) fructe de fenicul (Foeniculi fructus) isop (Hyssopi herba) verbina (Verbenae herba) frunze de dud (Mori folium) frunze de zmeur (Rubi ideae folium).
Toate aceste plante sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare.
Isopul impiedica infiltrarea grasa hepatica.
Salvia si verbina au actiune antiinflamatoare si coleretic-colagoga (stimuleaza producerea si eliminarea bilei).
Beneficii: Actiunea terapeutica a acestui ceai este conferita de proprietatile hepatoprotectoare, decongestive, detoxifiante si regeneratoare hepatice ale principiilor active din armurariu.
Contribuie la functionarea normala a ficatului.
Reteta culeasa de la Manastirea Muncelu