Rostopasca face parte din familia Papaveraceae, fiind o planta erbacee, perena, intalnita in paduri, gradini, pe langa ziduri, garduri, in campii sau zone montane.
Se bea in timpul zilei..
Administrare: Infuzie 1-2 lingurite la cana.
Beneficii: contribuie la mentinerea sanatatii pielii producerea si eliminarea de bila reducerea spasmelor care pot aparea la nivelul cailor biliare si tractului intestinal mentinerea concentratiei normale a bilirubinei, colesterolului si grasimilor in sange.
Contraindicatii: Prin supradozare, planta devine toxica.
Compozitie: Planta Rostopasca maruntita.
Se mai numeste buruiana de cele sfinte, galbanare, hilindunea, iarba-randunelei, mac salbatic, maselarita, negeloasa, scanteiuta.
In medicina populara, planta a primit denumirea de negelarita deoarece, era folosita pentru extirparea negilor inca din Evul Mediu.
Conform scrierilor lui Dioscoride, denumirea stiintifica a plantei, ``Chelidonium`` provine din grecescul ``helidonous`` care inseamna randunica, si se datoreaza faptului ca, perioada de inflorire a plantei coincide cu sosirea randunelelor.
Datorita proprietatilor sale curative, Rostopasca este considerata a fi una dintre cele mai puternice plante de leac utilizate in terapie de-alungul timpului.
Rostopasca face parte din familia Papaveraceae, fiind o planta erbacee, perena, intalnita in paduri, gradini, pe langa ziduri, garduri, in campii sau zone montane