In trecut URZICA era folosita atat pentru valoarea sa medicinala, cat si la obtinerea unor coloranti si deseori la sapunul de casa, produs in gospodarii.
URZICA are o compozitie destul de complexa.
Pentru efecte semnificative, recomandam consumarea ceaiului de URZICA pe intervale mai mari de timp (saptamani sau luni).
Contine: urzica..
In caz de infectie, poate fi combinat cu infuzia concentrata de patlagina.
Eficienta cea mai ridicata a urzicii este in tratarea anemiei, a gutei si in combaterea obezitatii.
Consumul zilnic, timp de minimum cateva saptamani de CEAI de URZICA ajuta persoanele afectate de obezitate sa piarda mult mai usor kilogramele in exces;- previne bolile de inima si contribuie la stoparea evolutiei lor, datorita efectului diuretic si a antioxidantilor continuti;- este foarte eficace in tratarea gutei, deoarece reduce semnificativ nivelul de acid uric;- ajuta in detoxifiere;- contribuie la involutia astmului bronsic, cu conditia ca persoana afectata sa nu aiba alergie la urzica.
Uz extern *: ceaiul de URZICA preparat pentru uz extern foloseste in cazul hemoroizilor, a ulcerelor varicoase, dezinfecteaza si cicatrizeaza ranile, cicatrizeaza arsurile.
O eficienta mai buna impotriva diabetului o are mancarea de urzici (care este mai indicata decat ceaiul in acest caz);- are actiune diuretica (in special datorita polifenolilor continuti), fiind un remediu foarte bun pentru persoanele al caror organism tinde sa retina apa.
Contine si numeroase enzime, care insa se pierd prin prepararea termica.
URZICA se foloseste sub forma de CEAI si de tinctura.
Beneficii CEAI urzica:- ajuta in tratarea anemiilor, mai ales a celor produse prin deficitul de fier in alimentatie, datorita continutului sau in fier si vitamina C;- actioneaza ca mineralizant general;- protejeaza vasele de sange si reduce riscul hemoragiilor, datorita vitaminei K;- reduce nivelul de zahar din sange, de aceea este indicat atat in prevenirea diabetului, cat mai ales pentru bolnavii de diabet.
Este cunoscuta indeosebi ca o buna sursa de minerale (in primul rand fier si magneziu), polifenoli si vitamine (indeosebi vitamina K si C).
In trecut URZICA era folosita atat pentru valoarea sa medicinala, cat si la obtinerea unor coloranti si deseori la sapunul de casa, produs in gospodarii.
URZICA are o compozitie destul de complexa