Ce lideri ar putea sa scoata ce e mai bun din noi, romanii? Rezultat al istoriei si geografiei noastre, individualismul egocentric cu tendinte anarhice si lipsa de perseverenta fac parte din tarele noastre ca natiune, asa cum compasiunea, anduranta, gregarismul si mobilizarea sunt calitatile pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand vrem sa facem o anumita schimbare.
Prin aceasta prima carte, el ne comunica felul sau de a intelege leadershipul si modul in care acesta a schimbat si poate schimba inca destinul oamenilor, echipelor, organizatiilor sau natiunilor..
Patrick Luca: Folosind experienta a 30 de ani in armata, din care 20 de ani de cariera ca ofiter, comandant sau lider al unor echipe din armata Romaniei si din comandamente NATO, Patrick a initiat in 2014 miscarea "
Invictus Romania", o asociatie non-guvernamentala a unor voluntari civili si militari prin care sprijina camarazii sai raniti in Afganistan, Irak sau in alte operatiuni militare.
Daca nu stii sa conduci, iti vor lasa numai impresia ca ii conduci, iar ei vor face ce stiu mai bine: sa supravietuiasca.
Daca te-a pus cineva sef peste ei fara sa meriti, romanii te vor respecta numai pentru ca poti, la o adica, sa le tai salariul.
Romanii cred in lideri cu experienta; cred in navigatori care stiu drumul, pericolele si care le inteleg fricile, nu in carmaci singuratici care se cred stapani peste o corabie pe care se intampla sa fie si oameni.
Cu siguranta nu in liderii de acum, formati in scoala secolului al XX-lea si nici in liderii pregatiti pe sablonul marketingului comportamentalist al secolului al XXI-lea.
Romanii cred in lideri, dar nu in orice lideri.
Ce lideri ar putea sa scoata ce e mai bun din noi, romanii? Rezultat al istoriei si geografiei noastre, individualismul egocentric cu tendinte anarhice si lipsa de perseverenta fac parte din tarele noastre ca natiune, asa cum compasiunea, anduranta, gregarismul si mobilizarea sunt calitatile pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand vrem sa facem o anumita schimbare