Am incercat prin aceasta lucrare sa prezint stadiul la care a ajuns umanitatea la momentul actual in materia cercetarii urmelor biologice de natura umana si sa pun la dispozitia viitorilor juristi un repertoriu care nu se vrea exhaustiv, mai ales in conditiile in care un subiect atat de vast nu ar putea fi epuizat intr-o simpla lucrare stiintifica.
Intalnirile cu practicienii ambelor sfere de activitate mi-au demonstrat faptul ca prin examinarea literaturii de specialitate disponibile pe aceasta problematica, contactele existente intre diversi cercetatori ai ambelor laturi va duce la imbunatatirea sistemelor de aplicare a legii..
Trebuie sa sustin cu tarie cum ca ambele domenii, stiintele criminalistice si legea, chemate in a aduce in lumina adevarul judiciar se gasesc in circumstante imperfecte.
De aici apare evidenta necesitatea existentei si perfectionarii continue a unui corp de specialisti juristi, dar si de politisti, care sa sustina justitia si, mai ales, sa-si foloseasca toata priceperea si experienta in combaterea raului social, totul incepand cu aflarea adevarului.
Punctul de plecare al lucrarii l-a constituit observatia ca, desi fiecare specialitate dezvolta in profunzime partea care-i apartine, in Cercetarea urmelor biologice de natura umana, juristul este cel care trebuie sa detina toate informatiile pe care alte stiinte le ofera, folosindu-le in cadrul Criminalisticii, capatand astfel un caracter profund interdisciplinar.
Am incercat prin aceasta lucrare sa prezint stadiul la care a ajuns umanitatea la momentul actual in materia cercetarii urmelor biologice de natura umana si sa pun la dispozitia viitorilor juristi un repertoriu care nu se vrea exhaustiv, mai ales in conditiile in care un subiect atat de vast nu ar putea fi epuizat intr-o simpla lucrare stiintifica