Descriere YEO:
Pe YEO găsești Cerneala savantilor/Souleymane Bachir Diagne de la Idea, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Cerneala savantilor/Souleymane Bachir Diagne din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 14.5 Lei
Caracteristicile produsului Cerneala savantilor/Souleymane Bachir Diagne
- Brand: Idea
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Cerneala savantilor/Souleymane Bachir Diagne Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cerneala savantilor/Souleymane Bachir Diagne de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Pentru teologul Raymon Panikkar a propus conceptul de "hermeneutica diatopica": este un cadru necesar pentru "depasirea distantei (...) dintre doua sau mai multe culturi care au dezvoltat independent, in spatii diferite, metode de filosofare si modiri de a atinge inteligibilitatea". Termenul conferea demnitate "damnatilor pamintului" dintr-o viziune anterioara, insa ierarhia dintre culturi a ramas implicita in contextul istoric al triumfului occidental, in urma caderii Cortinei de Fier. in 1995, in contextul miscarilor sociale ce propulsau America Latina intr-o directie istorica divergenta, teoreticianul argentinian Walter Mignolo a propus termenul de "hermeneutica pluritopica": un cadru necesar pentru gesturi intelectuale de sine-statatoare intr-o convergenta a liberarilor. Una dintre datoriile filosofiei in secolul al XXI-lea o reprezinta eliberarea gindirii critice de eurocentrism si pozitionarea intr-o lume in care sperantele se leaga de insurectia gindirilor subjugate. in prelungirea dominatiei militare, economice si politice de lunga durata, eurocentrismul cultural continua sa proiecteze universalismul occidental asupra tuturor spatiilor lumii si cimpurilor cunoasterii, impiedicind sistematic afirmarea diferentei si comparatia directa intre periferii ale modernitatii. in istoria culturala a tranzitiei postcomuniste, "Romania" s-a raportat epistemic in mod pozitiv doar la Europa si Occident, mai putin sau deloc la alte periferii din regiunea sa, America Latina, Africa, Asia ori Sudul Global.