Echipele de tineri entuziasti, pleaca in calatoria lor prin scrieri, de pe melegurile sumeriene, ajung in Mexic si se opresc in India.
Personajele cartii interpreteaza astfel, cu alti ochi, postulatul lui Platon, conform caruia Universul este rotund ca si cel care l-a creat..
Constatarea cu adevarat extraordinara, la care ajung echipele de cercetatori in scrieri, este aceea ca, indiferent de punctul numeric de plecare, asociat geografic uneia sau alteia dintre culturi, algoritmul chakrelor ”intoarce” totul la numerele asociate sferei si la structura hexagramelor chinezesti.
Dar, chiar se opresc in India?Ce au in comun toate aceste civilizatii?Poate niste repere numerice? Poate un algoritm de generare a unor numere care se dovedesc reprezentative nu numai pentru cultura respectiva, ci pentru viata in toata complexitatea ei?Un algoritm format din doar sase pasi, desluseste codul vietii, printr-o lege a alternantei a numai doua numere si o alta a numerelor pereche.
Echipele de tineri entuziasti, pleaca in calatoria lor prin scrieri, de pe melegurile sumeriene, ajung in Mexic si se opresc in India