In 9 septembrie 1987 s-a semnat decretul ,, Denumire Pessac-Leognan\'\' o regiunie ale carei caracteristici de sol, clima, traditii in productia de vin Rosu si alb seci au fost exceptionale prin calitate, mod de imbatranire, exprimandu-se deja de secole.
Asocieri gastronomice: carne, vanat, foie gras si branza..
Taninurile de fructe se Imbina cu stejarul, aducand deschidere si o textura neteda, multa indrazneala si arome picante.
Temperatura de servire: 15 - 18°C.
Gust: carnos pe palat, continand taninuri in general foarte mature si concentrate.
Miros: arome pline de finete cu parfumuri izvorate din fructe de padure zdrobite, pulpa, fructe mature, precum si vanilie, migdale la gratar si fum.
Culoare: profunda, intensa de un violet stralucitor.
Imbatranirea are loc 2 luni in butoaie de stejar, dintre care 20% noi.
Strugurii sunt recoltati din 17 septembrie pana in 4 octombrie, recoltati mecanic, fermentatia la o temperatura controlata si in contact cu pielea la 28°C timp de 3 saptamani.
O casatorie exceptionala intre sol si vita de vie, expresia selectiilor de struguri premiate precum Cabernet Sauvignon si Merlot.
Chateau Baret Pessac Leognan aduce amprenta unui terroir unic.
Timp de douazeci de ani, „noua” podgorie de la Pessac-Leognan a urmarit si dezvoltat cu vitalitatea pentru care este cunoscuta.
In 9 septembrie 1987 s-a semnat decretul ,, Denumire Pessac-Leognan\'\' o regiunie ale carei caracteristici de sol, clima, traditii in productia de vin Rosu si alb seci au fost exceptionale prin calitate, mod de imbatranire, exprimandu-se deja de secole