Istoria Chateau Branaire-Ducru a inceput cand in 1680 Jean-Baptiste Braneyre a achizitionat mosia: era deja o proprietate de excelenta.
Decantarea vinului cu cel putin o ora inainte de servire permite aromele Branaire-Ducru 2015 sa fie pe deplin exprimata..
Temperatura de servire: 15 - 18°C.
Gust: foarte savuros, prezinta o aciditate placuta si o adevarata bogatie de taninuri rafinate.
Miros: complex, aromatic, pur, fructat foarte expresiv.
Culoare: Rosu rubiniu.
Odata ce fermentatia este completa, vinul este invechit in butoaie timp de 16 pana la 20 de luni cu aproximativ 60 pana la 65% lemn nou.
Soiurile de struguri folositi pentru Chateau Branaire-Ducru Saint Julien Grand Cru sunt 70% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 4% Petit Verdot si 4% Cabernet Franc. 
Odata ce ciorchinii sunt recoltati manual si sortati de doua ori, vinificarea are loc intr-o crama moderna, exploatata prin gravitatie, care pastreaza calitatea boabelor de struguri si, in consecinta, expresia terroir-ului si tipicitatea Château Branaire Ducru.
Echilibrul parcelelor fiecarui soi de struguri se pastreaza deoarece proprietatea, care isi mentine varsta vitei de vie la 35 de ani, se straduieste sa reinnoiasca generatiile in liniste.
Aceasta podgorie de 59 de hectare, cu un sol istoric, este situata pe cele mai frumoase dealuri cu pietris ale denumirii Saint-Julien.
Chateau Branaire-Ducru Saint Julien Grand Cru Classe vintage 2015 se numara, fara indoiala, printre marile succese ale ultimilor decenii.
Foarte repede s-a definit spiritul dorit pentru vinul lui Branaire Ducru: o politica de inalta calitate a productiei extrem de exigenta pentru expresia si complexitatea vinurilor.
Dar sfintirea a avut loc intr-adevar atunci cand domeniul a fost ridicat la rangul de Crestere Clasificata a 4-a in 1855.
Istoria Chateau Branaire-Ducru a inceput cand in 1680 Jean-Baptiste Braneyre a achizitionat mosia: era deja o proprietate de excelenta