Din 1920, familia Ducorneau conduce aceasta proprietate viticola de 25 de hectare la nord-est de Bordeaux.
Asocieri gastronomice: ciocolata, carne alba, carne rosie..
Temperatura de servire: 14-16° C.
Gust: puternic in perfecta armonie cu nasul.
Miros: dezvaluind note de fructe rosii coapte si tutun.
Culoare: Rosu rubiniu.
Imbatranirea are loc 30% din vin invechit in butoaie si 70% in cuva pentru a pastra fructul.
Perioada de cuvare dureaza dela 15 pana la 21 de zile, in functie de soiul de struguri si loturile recoltate.
Dupa trecerea printr-o sortare pentru a elimina orice boabe mai putin coapte si bucati de vegetatie, strugurii sunt razuiti si foarte usor zdrobiti inainte de a fi transferati in cuve din otel inoxidabil la o temperatura controlata.
Strugurii 70 % Merlot Noir si 30 % Cabernet-Sauvignon au fost culesi din 23 septembrie pana in 8 octombrie 2019.
Achizitionarea a 8 hectare de vita de vie de peste 30 de ani in orasul vecin Saint-Loubes, pe pamant de pietris, a facut posibila imbunatatirea in continuare a calitatii vinurilor de la Chateau Vincent.
Initial, Chateau Vincent a fost situata in comuna unica Saint Vincent de Paul, o campie vasta, nisipoasa cu pietris si uneori aluvionar intre Dordogne si Garonne.
Din 1920, familia Ducorneau conduce aceasta proprietate viticola de 25 de hectare la nord-est de Bordeaux