Podgoria Chateau Segonzac a fost creata in 1887 de M.
Jean Dupuy, care a fost ministrul Agriculturii intre 1889 si 1902.
Temperatura de servire: 14-16°C..
Gust: atacul este puternic, lung, cu taninuri bune, cu o mare complexitate.
Miros: exprima fructe rosii: mure, cafea si fructe de padure.
Culoare: Rosu foarte intens cu reflexe violete.
Invechire 12 luni in butoi de stejar, 20% stejar nou.
Vinificarea are loc in cuve de inox cu temperatura controlata.
Chateau Segonzac Les Vignes de Brias Blaye este un amestec din 3 soiuri de struguri 50 % Merlot, 45 % Cabernet Sauvignon si 5% Cabernet Franc recoltati mecanic.
La 50 km nord de Bordeaux, Chateau Segonzac se afla pe malul drept al Girondei (vis-a-vis de Saint-Julien).
In 1990, proprietatea a fost atat a domnul Jacques Marmet, cat si a familiei sale, Charlotte si Thomas Herter-Marmet, care se ocupa acum de domeniu din aprilie 2000.
In aceasta perioada Chateau Segonzac a obtinut titlul de „Cru Bourgeois”, ceea ce il face sa se remarce prin calitatea solului si a vinurilor sale.
Podgoria Chateau Segonzac a fost creata in 1887 de M.
Jean Dupuy, care a fost ministrul Agriculturii intre 1889 si 1902