Avem o bucatarie veche fabuloasa, dar nu stim sa o promovam asa cum ar merita. - Claudio Costea.
Este o meserie grea, dar foarte frumoasa. dar glumesc.
Inoveaza, nu imita! - George CraciunLa intrebarea unui tanar daca este bine sa se faca bucatar, raspund de fiecare data cu „Nu”, sa nu se faca....
Studiaza trend-uri culinare, relationeaza cu cei din industrie, participa la concursuri sau training-uri, incearca idei noi, cauta inspiratie.
Toate acestea gustand mereu. - Rober VoicuBalanseaza aromele, calibreaza ingredientele si asigura un contrast al texturilor, culorilor, etc.
Imaginea de sine a unui Chef sta la baza respectului de sine, iar acesta din urma este determinat in mare masura de respectul acordat ingredientelor si disciplinei din bucatarie - Ciprian Nicolescu In arta culinara, cheia succesului se afla in pasiunea pentru ce prepari, iar bucuria celor care degusta acel preparat este dovada ca mi-am indeplinit misiunea cu bine.
Meseria de bucatar iti ofera mereu sansa de a descoperi locuri si oameni diferiti si interesanti, totul compunand un mare puzzle.
Ele pot convietui linistite impreuna - Nico LontrasA fi Chef este o meserie si necesita cunoastere de sine profunda, care se dezvolta o data cu varsta si cu experientele acumulate de-a lungul carierei.
Nu, nu vorbim de a inlocui ceva cu altceva.
Reinterpretarea nu inseamna ca mancarea traditionala – asa cum ne este ea intiparita in minte – dispare.
Avem o bucatarie veche fabuloasa, dar nu stim sa o promovam asa cum ar merita