Descriere YEO:
Pe YEO găsești Chiralesa - Constantin Virgil Gheorghiu de la Constantin Virgil Gheorghiu, în categoria Beletristica.
Indiferent de nevoile tale, Chiralesa - Constantin Virgil Gheorghiu din categoria Beletristica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 40 Lei
Caracteristicile produsului Chiralesa - Constantin Virgil Gheorghiu
- Brand: Constantin Virgil Gheorghiu
- Categoria: Beletristica
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Chiralesa - Constantin Virgil Gheorghiu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Chiralesa - Constantin Virgil Gheorghiu de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Chiralesa este numele unui om si al unui sat din Carpati. Murind ca erou in timpul razboiului, caporalului
Chiralesa i s-a ridicat o statuie in mijlocul satului, insa consatenii sai nu-l onoreaza: inima lor e daruita unui talhar, Bogomil, despre care cred ca ar detine puteri supranaturale si care nu se foloseste de acestea decat pentru a-i batjocori si a-i jefui pe tiranii tarii. Generalului Dracopol ii revine sarcina de a-l prinde pe talhar. In ochii sai, „puterile lui Bogomil” nu au alta explicatie decat complicitatea satenilor; prin urmare, se hotaraste sa-i aresteze pe toti, pentru a-i obliga sa-l predea pe bandit. Ajungand in sat, il afla pustiu... E cel dintai mister creat de o situatie in aparenta atat de simplu de rezolvat. Mult mai bogata in necunoscute si turnuri neasteptate decat si-ar fi dorit Dracopol, povestea despotului si a unui haiduc din veacul al XX-lea, sub pana inspirata a lui
Constantin Virgil Gheorghiu, se transforma intr-o epopee aproape fantastica, intr-un imn de o inalta poezie inchinat locurilor si oamenilor din tinutul sau natal, a caror realitate profunda e referirea constanta la Evanghelie.
Chiralesa, alaturi de Ora 25, este romanul lui Gheorghiu despre care s-a vorbit, inca de la aparitia sa (1966), doar la superlativ. Si se va mai vorbi multa vreme de aici inainte...