Descriere YEO:
Pe YEO găsești Cine ravneste la Gurile Dunarii? de la Humanitas, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Cine ravneste la Gurile Dunarii? O calatorie pe timp de razboi in Delta extinsa. Transnistria, Ucraina, Basarabia, Romania/Sabina Fati din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 53.6 Lei
Caracteristicile produsului Cine ravneste la Gurile Dunarii?
- Brand: Humanitas
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Cine ravneste la Gurile Dunarii? Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cine ravneste la Gurile Dunarii? de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Razboiul ruso ucrainean, extins nu doar prin efectele lui economice si geopolitice pana la
Gurile Dunarii, ci si prin evolutiile militare, a adus cu el spectrul precaritatii, al nelinistilor istorice din ultimii 2.500 de ani. Privind hartile, tratatele internationale si expansiunea rusa, s-ar putea sa nu fie prea clar cine stapaneste si mai ales cine poate apara
Gurile Dunarii. Ale cui sunt? Ce vor locuitorii zonei? Ce-ar face daca ar veni rusii peste ei? S-ar bate? Ar fugi? Sau ar ramane pe loc si ar astepta sa vada cine castiga pentru a-si alege tabara?
Sabina Fati ne spune povestea de azi a Gurilor
Dunarii, ca sa ne explice cum si de ce vrea Rusia sa distruga Uniunea Europeana. Iar in poveste intra drone iraniene picate pe malul ucrainean, care opresc bacul dintre Isaccea si Orlivka, leprozeria din Tichilesti si cazacii zaporojeni din
Delta Dunarii, Kilia lui Stefan cel Mare si Gogol, caviarul din Sfantu Gheorghe si scopitii ajunsi birjari la Bucuresti, Ingerul istoriei descris de Walter Benjamin, dar si Putin, ca si tot felul de alte personaje, locuri si ambitii din preajma noastra.
Sabina Fati a mers pe teren in
Transnistria,
Ucraina,
Basarabia si
Romania, ca sa inteleaga de la cei care traiesc la
Gurile Dunarii ce viitor ne asteapta. Jurnalul acestei calatorii e o marturie scrisa alert, cuprinzand date istorice expuse pe intelesul unui public larg si cu patosul unei aparatoare a demnitatii oamenilor din Est, care iubesc libertatea si n-ar vrea sa traiasca iarasi sub rusi. ( CRISTIAN PREDA ) SABINA FATI scrie analize si comentarii pentru Deutsche Welle. A condus departamentul romanesc al Radio Free Europe/Radio Liberty si a fost redactor‑sef adjunct la
Romania libera. In 2004 a obtinut titlul de doctor in istorie cu o teza despre Transilvania la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, sub indrumarea profesorului Alexandru Zub. Cel mai recent volum al sau este Calatorie pe urmele conflictelor de langa noi: Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia, Humanitas, Bucuresti, 2022. A mai scris Ocolul Marii Negre in 90 de zile: Sapte tari, opt granite si o lovitura de stat in prime‑time, Humanitas, Bucuresti, 2016; Singura pe Drumul Matasii: 80 de zile, 15 000 km, 2500 de ani de istorie, Humanitas, Bucuresti, 2015; Transilvania, o provincie in cautarea unui centru: Centru si periferie in discursul elitelor politice din Transilvania, 1892 1918, 2007; a participat cu analize in mai multe volume colective.