Descriere YEO:
Cinema in RSR - Bogdan - Disponibil la libris.ro
Pe YEO găsești Cinema in RSR - Bogdan de la Bogdan Jitea, în categoria Hobby Practic.
Indiferent de nevoile tale, Cinema in RSR - Bogdan Jitea din categoria Hobby Practic îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 56.95 Lei
Caracteristicile produsului Cinema in RSR - Bogdan
- Brand: Bogdan Jitea
- Categoria: Hobby Practic
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Cinema in RSR - Bogdan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cinema in RSR - Bogdan de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cinema in RSR. Conformism si disidenta in industria ceausista de film Cinematografia, prin definitie o arta pentru mase, a ocupat un rol important in masinaria propagandistica a regimului comunist din Romania. Sesizindu-i potentialul de arma ideologica, Nicolae Ceausescu a transformat-o intr-o adevarata industrie pusa in slujba politicului, cu o productie axata pe doua directii prioritare: filmul istoric – care conecteaza regimul la un trecut legitimator si care, in timp, va contribui tot mai mult la cultul personalitatii Conducatorului – si filmul de actualitate. In aceasta conceptie, superproductiilor "epopeii nationale cinematografice", precum Dacii , Columna , Mihai Viteazul sau Mircea , li s-au adaugat filmele ancorate in "realitatea socialista", menite sa oglindeasca transformarile din societate dintr-o perspectiva oficiala. Chiar daca cinematografia din Republica Socialista Romania a fost una strict controlata de partidul-stat, avind ca scop principal sprijinirea regimului, au existat totusi cineasti care au reactionat la presiunea politicului. Unii au adoptat o strategie de rezistenta pasiva, altii si-au aparat conceptia artistica fara a ezita sa intre in conflict cu sistemul. Desi supravegheati de Securitate, cenzurati si, in unele cazuri, interzisi, acestia au reusit sa realizeze filme care au demascat ipocrizia si minciuna societatii ceausiste.