Descriere YEO:
Cititul ne face mai buni. - Disponibil la librex.ro
Pe YEO găsești Cititul ne face mai buni. de la Corint, în categoria Black Friday.
Indiferent de nevoile tale, Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere istorice. Clasa a X-a din categoria Black Friday îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 50.05 Lei
Caracteristicile produsului Cititul ne face mai buni.
- Brand: Corint
- Categoria: Black Friday
- Magazin: librex.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Cititul ne face mai buni. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cititul ne face mai buni. de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Lucrarea de fata este realizata in conformitate cu actuala programa scolara de limba si
literatura romana. In plus, tine cont de reperele metodologice publicate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, in scopul armonizarii programei de liceu cu aceea de gimnaziu. Problemele de
literatura, limba si comunicare au fost abordate integrat si preponderent aplicativ in patru unitati: U1 – Proza scurta, U2 – Romanul, U3 – Textul dramatic si spectacolul teatral, U4 – Poezia (cu un subcapitol final dedicat criticii literare, pentru profilul umanist). Numeroasele activitati de invatare au ca principal suport sinteze ale informatiei esentiale din cele trei domenii, realizate intr-un limbaj accesibil. In ceea ce priveste selectia autorilor si a textelor fictionale si nonfictionale, s-au avut in vedere valoarea acestora si adecvarea la varsta elevilor. Operele literare abordate din perspectiva genurilor si speciilor, dar si a catorva
repere istorice, apartin unor autori consacrati, in mare parte din lista canonului scolar, de la Vasile Alecsandri la Marin Sorescu. In plus, au fost propuse mai multe texte auxiliare, din dorinta de a oferi un contact mai viu si mai bogat cu varietatea formulelor literare, pe de o parte, si cu evolutia limbajului artistic, pe de alta parte. In aceasta privinta, au fost selectati, cu precadere, autori romani contemporani, dar si cativa mari scriitori straini. La final, se ofera sugestii de rezolvare pentru unele dintre exercitiile propuse. Ion Bogdan Lefter: coordonator Dumitrita Stoica: Ion Creanga, registre lingvistice (U1), Liviu Rebreanu, interviul (U2), U3 integral, George Bacovia, calitatile stilului, aspect de exprimare corecta (U4). Dan Gulea: Ioan Slavici; stil direct, stil indirect, stil indirect liber (U1); Femeia in rosu de Mircea Nedelciu, Adriana Babeti, Mircea Mihaies (U2); Mihai Eminescu; valori stilistice ale unor categorii morfosintactice; Lucian Blaga; texte auxiliare; critica literara (U4). Dragos Silviu Paduraru: Mihail Sadoveanu, limbaje functionale (U1), Camil Petrescu, mesaje din domeniul audio-vizualului (U2), Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Tudor Arghezi, Marin Sorescu (U4).