Descriere YEO:
Pe YEO găsești Civitas Deo. Monografia Fundatiei Sfantul de la Universitara, în categoria Diverse.
Indiferent de nevoile tale, Civitas Deo. Monografia Fundatiei Sfantul Sava de la Buzau editie revazuta si adaugita - Nina Stanescu din categoria Diverse îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 54 Lei
Caracteristicile produsului Civitas Deo. Monografia Fundatiei Sfantul
- Brand: Universitara
- Categoria: Diverse
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Civitas Deo. Monografia Fundatiei Sfantul Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Civitas Deo. Monografia Fundatiei Sfantul de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Lucrarea doamnei
Nina Stanescu este o monografie a unui asezamant deopotriva social si duhovnicesc dupa modelul celui inventat de Sf. Vasile cel Mare in Cezareea Capadociei. Intentia ne-explicitata a autoarei este una de tip hermeneutic a cerceta validarea prototipului unui astfel de asezamant peste veacuri la peste 1600 de ani intr-unul romanesc tarziu edificat la cotul Buzaului cu temeiurile celui dintai din si prin care au rodit ostenelile duhovnicesti si actele martirice ale unui alt mare sfant rasaritean de la Dunarea de Jos de data aceasta Sf.
Sava de la
Buzau. In vederile autoarei noul asezamant s-a zamislit din arhetipalitatea vasialiadei Sf. Vasile cel Mare si poarta un nume construit dupa acelasi tipar savaliada. In ipoteza autoarei un astfel de asezamant creste din trupul pneumatologic deci viu al unui sfant fiindca sfintii nu mor ei raman aici cand trec dincolo marturie fiind si sfintirea martirica dar si minunile ulterioare si anterioare ale sfantului. Acesta este motivul staruintei autoarei asupra operei teologice si practice a Sf. Vasile cel Mare in prima sectiune a cartii sale monografice. Daca voiesti sa intelegi resorturile transreale ale unor fapte asa de neobisnuite precum sunt si cele de la temelia si dinlauntrul acestor asezaminte e absolut necesar sa pornesti de la invatatura Sf. Vasile care ne spune ca in aceste asezaminte isi gasesc adapost trupesc sufletesc si duhovnicesc saracii bolnavii asupritii si oropsitii adica cei in care precum spune Marele Vasile si repeta autoarea traieste Hristos . Primul atribut al unui asezamant precum Savaliada si deci prototipul lui Vasiliada este ca el mijloceste intalnirea cu Hristos in oropsitul si umilitul vietii precum spune poetul nepereche intr-un catren izvodit din duhul aceleiasi vita evangelica precum cea atestata de aceste asezaminte auzi departe striga slabii si asupritii catre noi e glasul blandei Basarabii ajunsa-n veacul de apoi . Dupa ce prezinta ideile Marelui Vasile si principiile Vasiliadei pe care Sf Grigorie Teologul o socotea una dintre minunile antichitatii tocmai pentru neobisnuitul triumf spiritual ilustrat de o asemenea institutie mixta cu totul neobisnuita pentru vremurile fastuoasei antichitati greco-romane plina de bogatii dar goala de suflet autoarea face o prezentare a Savaliadei adica a
Fundatiei Sf.
Sava de la
Buzau ridicata sub indrumarea invatatoreasca si duhovniceasca a neobositului parinte fondator Pr. prof. dr. Milea Mihail. Aceasta parte a monografiei este realizata pe baza unei metodologii specifice sociografiei fotografice epistolare si documentare. Procedeeele sunt cunoscute. Monumentala lucrare a lui Thomas si Znaniecki pastrand proportiile desigur este elaborata pe suportul epistolar al taranilor polonezi din America spre familiile lor din Polonia. Dimitrie Gusti a inaugurat sociologia filmata si evident materialul fotografic este frecvent utilizat in cercetarile echipierilor monografiilor satesti gustiene. Lucrarea doamnei
Nina Stanescu se distinge si prin curajul formulei de elaborare a cartii. Dansa indrazneste sa compuna tabloul viu al acestui asezamant motiv pentru care vom regasi in corpusul monografiei realitatile lui spirituale in frunte cu cele mai reprezentative cu Acatistul Sf.
Sava de la
Buzau continuand cu epistolarul descoperirii sfintelor moaste si cu interviurile care sunt oglinda vie a acestui asezamant extraordinar. Lucrarea nu este elaborata din vreo nazuinta ostentativa cu toate ca asezamantul este unul extraordinar. Autoarea a optat pentru o strategie proprie unei monografii smerite autorul se mentine in umbra in al doilea plan pentru a lasa in prim plan personajele harismatice ale celor doi sfinti urmate de cei ce au ostenit la realizarea acestui asezamant in frunte cu cel ce este totusi partea lui cea mai dinamizatoare Pr. Prof. Milea insusi dimpreuna cu toti fratii cu voluntarii extrem de importanti pentru viata asezamantului si nu in ultimul rand cu traitorii acestuia care sunt si marturisitori.
Monografia se distinge asadar prin materialul iconografic sociologia fotografica prin documentarul epi